top of page

LUCHTKWALITEIT IN GEBOUWEN


Frisse, schone lucht is essentieel voor onze gezondheid, om helder te kunnen denken en goed te functioneren. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 61% van de mensen beter presteert in een gebouw waar de luchtkwaliteit en ventilatie als aangenaam wordt ervaren.

De luchtkwaliteit buiten is meestal schoner dan de lucht binnen. De lucht in gebouwen kan worden vervuild door stof, bacteriën en schimmels. Ook de gebruikte bouwmaterialen, schoonmaakmiddelen of brandvertragers kunnen schadelijke dampen veroorzaken.

BOFLORA doet luchtonderzoek en brengt de luchtkwaliteit van uw gebouw in kaart. En natuurlijk adviseren we hoe de situatie kan worden verbeterd, bijvoorbeeld door het reinigen of bevochtigen van lucht. Wij maken inzichtelijk hoe schoon de lucht op kantoor, op school of in openbare ruimtes nu echt is.


Hoe doen we dat?
Met de BO-Sensor is het meten en verzamelen van gegevens over de luchtkwaliteit in een gebouw heel eenvoudig én betaalbaar.

 

1. Ambient temperature (C)

2. Relative humidity (%)

3. CO2 level (PPM)

4. PM2.5, Particulate matter measurement (ug / m3)

5. TVOC, Volatile organic compounds (PPM)

6. Sound (dB)

De meetgegevens van de sensoren worden gelogd en zijn overzichtelijk weergegeven in onze webportal. Met grafieken krijgt u makkelijk inzicht in allerlei factoren die van invloed zijn op het gebouw en de mensen. Automatisch ontvangt u een bericht per e-mail, SMS of app bij een overschrijding

BOFLORA controleert de luchtkwaliteit. Dit kan periodiek of naar aanleiding van klachten. Tevens adviseren wij over hoe de werkplek of ruimte kan worden verbeterd. De interactie met de gebruikers van het gebouw is daarbij heel belangrijk. Om de luchtkwaliteit optimaal voor iedereen te houden, kan Boflora sensoren plaatsen om dit te monitoren. Samen zorgen we ervoor dat mensen kunnen leven en werken in een gezonde omgeving.

bottom of page